Založ si blog

Septembrové referendum

…alebo ekonóm Sulík nám ukazuje, ako sa šetria štátne peniaze.

 

Máme tu ďalšie zbytočné referendum.

Prečo zbytočné?

–         Pretože rušiť koncesionárske poplatky, to je jednoducho totalitný prvok.

–         Pretože znížením poslaneckej imunity sa SDKÚ oháňa od čias, keď sa ešte volala inak, SAS to má vo volebnom programe a myslím, že všetci z tejto „kresťansko-liberálno-konzervatívnej demokratickej štvorky“ to už viackrát avizovali ako správnu vec (nedefinovali však ako veľmi imunitu znížiť, to nie je ani súčasťou otázky v referende).

–         Pretože zníženie počtu poslancov na 100 som už dávno videl v programových tézach SAS a nevidím dôvod, prečo by sa k tomu mali ešte raz vyjadrovať napríklad voliči tejto strany, druhej najsilnejšej z pravicových. Veď ju volili aj s programom, alebo si prečítali len o tráve a gayoch? SAS na zníženie počtu poslancov dostala do voličov mandát.

–         Pretože o cene vládnych limuzín môže urobiť referendum asi len idiot….veď sa vo vláde dohodneme, stanovíme a je to, nie? Na to sme vo vláde, ešte budeme aj na občana pôsobiť sympatickejšie, ak niečo také uzákoníme. Veď uznajte…pýtať sa ľudí otázku „Nemáme si kupovať drahé autá, keď vy nemáte ani dovolenku?“, to je riadna provokácia. Len to referendum zhltne oveľa viac peňazí, ako všetky vládne limuzíny od roku 1993…

–         Pretože voliť cez internet je v našej dobe (ešte nie bezpečná sieť), krajine a pri našej mentalite, vyspelosti a podozrievavosti ešte ťažkým sci-fi, na to si počkajme pár rokov, aspoň päť.

–         Pretože si stačí pozrieť tabuľku, koľko ľudí poverených výkonom verejnej moci na Slovensku (a nie len na Slovensku, zaujímavý je napríklad údaj z Nemecka) od prijatia tlačového zákona naozaj právo na odpoveď využilo…zrátate si ich na prstoch.

 

Na toto treba míňať milióny eur? Živiť volebné komisie, ktoré sa budú opaľovať na septembrovom slnku pred volebnými miestnosťami za viac než 30 eur na hlavu len preto, aby zrátali nejakých 35 percent voličských hlasov? To referendum nič nerieši, je len reklamou, ktorá pomohla SAS dostať sa do parlamentu a ktorú teraz musia dotiahnuť do konca, hoci sami vedia, že je to nezmysel a zmeny, ktoré navrhujú ako druhá najsilnejšia vládna strana, musia zvládnuť aj bez zbytočného referenda. Majú mandát voliča.

SaS vs. Cuper

02.09.2010

Videli ste klip, ktorým strana SaS láka občanov k voľbám? V klipe „účinkuje“ pán poslanec Cuper, ktorý sa potáca pri havarovanom aute a rozpráva o tom, že vypil maximálne dve deci orešanského vínka (zábery sú z Modry, kde v roku 2005 spôsobil dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu). Policajti vtedy zadržali poslancovi vodičský preukaz, kedže však mal poslaneckú [...]

O pôžičke Grécku

19.08.2010

Mladý zúrivý muž povedal: „Nie len pravicová vláda, ani Ficovi voliči nechcú Grécku požičať, tak to nezvaľujte na nás, čo sme volili pravicu!“ V okamžiku som mal vo svojej hlave vír argumentov, faktov a udalostí, ktoré sprevádzajú tému pôžičky už od jej začiatku. Všetky boli ťažké, zamysleniahodné a overené. Mladý muž argumentoval tým, že chudobní [...]

„Gramatyka“ pána Matoviča

29.07.2010

Nechcem sa vŕtať v ničom inom, čo obsahuje otvorený list pána Matoviča pani premiérke Radičovej, zaujala ma len jedna vec. Matovičova gramatika. Gramatika človeka, ktorý píše otvorený list premiérke a denníku Pravda. Gramatika človeka, ktorý vydáva noviny. Gramatika človeka, ktorý chce robiť poriadky. Gramatika jazyka, ktorý si neváži. Príklady: (prvá veta [...]

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 13869x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy