SaS vs. Cuper

2. septembra 2010, vlkodlak, Nezaradené

Videli ste klip, ktorým strana SaS láka občanov k voľbám?

V klipe „účinkuje“ pán poslanec Cuper, ktorý sa potáca pri havarovanom aute a rozpráva o tom, že vypil maximálne dve deci orešanského vínka (zábery sú z Modry, kde v roku 2005 spôsobil dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu). Policajti vtedy zadržali poslancovi vodičský preukaz, kedže však mal poslaneckú imunitu, museli mu ho vrátiť. Klip sa končí vetou: „Naozaj je to v poriadku?“

Dovoľte mi pripomenúť, že SaS láka občanov k referendu. Ale týmto klipom asi len tých hlúpych. Pretože múdri vedia, že už od apríla 2009 sa poslanci NR SR musia podrobiť dychovej skúške v prípade, že sú účastníkmi dopravnej nehody – ani ju nemusia spôsobiť. Národná rada tento zákon schválila po tom, čo ožratý havaroval ďalší poslanec – Miklós Duray (ten odmietol „fúkať“ minimálne dvakrát – vždy po nehodách).

Prečo Sas nechce zrušiť imunitu úplne? Teda, s výnimkou výrokoch v parlamente. Prečo nechce preskúmať privatizácie a postaviť pred súd „odborníkov“, ktorý rozpredali Slovensko? Prečo rieši „koňa na nádvorí paláca“? Tam dokáže postaviť dokonca skupinu odborníkov. Nuž, odborníci by sa určite vyjadrili aj k tomu, či je lepšie, ak roky budovanú spoločnosť predá štát za „babku“ zahraničnému investorovi, alebo keď ju bude riadiť štát. Teraz nemyslím tunelovať, ale naozaj riadiť. 

Pred voľbami to bol „tráva“ a tabuľky, ktoré tvrdili, že zarobím o pár eur mesačne viac. Dnes lákajú ľudí na „obmedzenie imunity“. Také, ktoré tu už je….