Septembrové referendum

8. júla 2010, vlkodlak, Nezaradené

…alebo ekonóm Sulík nám ukazuje, ako sa šetria štátne peniaze.

 

Máme tu ďalšie zbytočné referendum.

Prečo zbytočné?

–         Pretože rušiť koncesionárske poplatky, to je jednoducho totalitný prvok.

–         Pretože znížením poslaneckej imunity sa SDKÚ oháňa od čias, keď sa ešte volala inak, SAS to má vo volebnom programe a myslím, že všetci z tejto „kresťansko-liberálno-konzervatívnej demokratickej štvorky“ to už viackrát avizovali ako správnu vec (nedefinovali však ako veľmi imunitu znížiť, to nie je ani súčasťou otázky v referende).

–         Pretože zníženie počtu poslancov na 100 som už dávno videl v programových tézach SAS a nevidím dôvod, prečo by sa k tomu mali ešte raz vyjadrovať napríklad voliči tejto strany, druhej najsilnejšej z pravicových. Veď ju volili aj s programom, alebo si prečítali len o tráve a gayoch? SAS na zníženie počtu poslancov dostala do voličov mandát.

–         Pretože o cene vládnych limuzín môže urobiť referendum asi len idiot….veď sa vo vláde dohodneme, stanovíme a je to, nie? Na to sme vo vláde, ešte budeme aj na občana pôsobiť sympatickejšie, ak niečo také uzákoníme. Veď uznajte…pýtať sa ľudí otázku „Nemáme si kupovať drahé autá, keď vy nemáte ani dovolenku?“, to je riadna provokácia. Len to referendum zhltne oveľa viac peňazí, ako všetky vládne limuzíny od roku 1993…

–         Pretože voliť cez internet je v našej dobe (ešte nie bezpečná sieť), krajine a pri našej mentalite, vyspelosti a podozrievavosti ešte ťažkým sci-fi, na to si počkajme pár rokov, aspoň päť.

–         Pretože si stačí pozrieť tabuľku, koľko ľudí poverených výkonom verejnej moci na Slovensku (a nie len na Slovensku, zaujímavý je napríklad údaj z Nemecka) od prijatia tlačového zákona naozaj právo na odpoveď využilo…zrátate si ich na prstoch.

 

Na toto treba míňať milióny eur? Živiť volebné komisie, ktoré sa budú opaľovať na septembrovom slnku pred volebnými miestnosťami za viac než 30 eur na hlavu len preto, aby zrátali nejakých 35 percent voličských hlasov? To referendum nič nerieši, je len reklamou, ktorá pomohla SAS dostať sa do parlamentu a ktorú teraz musia dotiahnuť do konca, hoci sami vedia, že je to nezmysel a zmeny, ktoré navrhujú ako druhá najsilnejšia vládna strana, musia zvládnuť aj bez zbytočného referenda. Majú mandát voliča.